Lončena peč po vašem okusu

Dediščina lončene peči in odprtega ognjišča se ohranja in postaja vedno večji izziv za sodobno oblikovanje. Seveda pa mora biti oblikovana v merilu prostora in v skladu z ostalo opremo.

Pred časom so lončene peči skoraj izumrle v naših domovih, vendar so se zadnja leta vrnile v polnem sijaju. Tudi v modernih stanovanjih je lončena peč, oziroma masivna šamotna peč, tradicionalna in unikatna oprema, ki je prilagojena prostoru in dejanskim potrebam uporabnika.

Stil in dizajn unikatnih lončenih peči sta popolnoma odvisna od osebne zahteve naročnika. Oblika, površina, barva in motivi so prilagojeni naročnikovemu individualnemu stilu. Lahko je to tradicionalna peč, elegantna peč v meščanskem stilu ali moderna peč z veliko površino pečnic.

Pečice izdelujemo iz tradicionalne slovenske gline iz Komende

in

Vsak kos je ročno izdelan

Možnosti oblikovanja so poljubne – po okusu vsakega naročnika posebej kot tudi za stilno ujemanje v prostoru. Vsaka grelna naprava je unikatna, kar pomeni, da je vsak kos izdelan ročno in predstavlja edinstveno obliko lončene peči, zidanega štedilnika ali kamina.

Sodelujemo s priznanimi kiparji in oblikovalci

Ker želimo biti boljši, drugačni, želimo kupcu ponuditi nekaj več, zato v sodelovanju s priznanimi kiparji in oblikovalci lahko oblikujemo posebno zgodbo, oziroma motiv na vašem izdelku – peči.