Odprti kamini

Odprti kamini se v današnjem času zelo redko uporabljajo predvsem iz varnostnih razlogov, zaradi potratne porabe in majhnega izkoristka. So pa lahko z vidika oziroma pridihom pretekle vloge v ambientu nepogrešljiv simbolen element, ki predstavlja toplino in domačnost.

Pica peči

Pica peči na drva se izdelujejo po naročilu. Namenjena so za domačo uporabo ali za profesionalno peko pic.
Pica peči so zidane s pekovskim  pečarskim šamotom različnih dimenzij enega od vodilnih evropskih proizvajalcev pečarskega šamota Rath. Smo tudi uradni zastopnik za ta pečarski material. Zunanjo obliko pica peči prilagodimo željam naročnika, oziroma v sodelovanju z arhitekti oziroma oblikovalci izdelamo poljuben končni izgled, kot je: pečnice, naravni kamen, različni formati keramičnih ploščic, pečarski šamot in končni nanos  ustreznega pečarskega ometa, ki pa je nato pleskarsko poljubno zaključen.

Pečice izdelujemo iz tradicionalne slovenske gline iz Komende

in

Zidan žar

V sklopu zidanega žara, lahko izdelamo celo zidano kuhinjo, ki vključuje krušno peč, peč za peko pic, zidani štedilnik, peko odojka….

Za domačo ali profesionalno rabo

Izdelan je lahko v enostavnejši obliki za domačo uporabo, lahko pa je izdelan za profesionalno uporabo v gostinstvu.

Možnost dodatne opreme

Zidan žar je izdelan s pečarskim šamotom različnih dimenzij enega od vodilnih evropskih proizvajalcev pečarskega šamota Rath. Smo tudi uradni zastopnik za ta pečarski material. Zidan žar lahko opremimo tudi z: mrežo za pečenje, kotličkom, jaslim…