Kamin za sodoben dom

Hitro ogrevanje prostora, vendar nižja stopnja akumulacije toplote. Preoblikovano in prilagojeno sodobnemu načinu življenja. Vidno je stekleno ognjišče, ki je lahko obloženo s pečnicami, kamnom, keramiko ali obdelano z različnimi tipi ustreznega ometa.

Sodobna kurišča, ki so izdelana iz kvalitetnih materialov, omogočajo da se z zgorevanjem drv ustvari čim boljši izkoristek. Ponudimo Vam lahko različne proizvajalce kaminskih kurišč. V večini primerov vgrajujemo kaminska kurišča nemškega proizvajalca Leda, ki ga tudi uradno zastopamo.
Kaminska kurišča so obzidana s pečarskim šamotom različnih dimenzij enega od vodilnih evropskih proizvajalcev pečarskega šamota Rath. Smo tudi uradni zastopnik za ta pečarski material.

Pečice izdelujemo iz tradicionalne slovenske gline iz Komende

in

Kako deluje toplozračni kamin?

Toplozračni kamin ogreva prostor najprej skozi steklene površine kurišča, nato s konvekcijo toplote skozi zgornje odprtine oz. rešetke in končno tudi s sevanjem preko pečnic, šamotne obloge, kamna, keramike… Poglavitna odlika tega sistema je, da prostor prične ogrevati že približno po 20 minutah od začetka kurjenja. Zaradi šamotne obloge je možna tudi delna akumulacija toplote, ki se oddaja v prostor 3 do 4 ure po končanem kurjenju. Za še boljšo akumulacijo toplozračne peči oziroma kamina, pa je lahko ogrevan tudi sedež, ležišče in podobno…

Kdaj izbrati toplozračni kamin, kdaj lončeno peč?

Takšni sistemi toplozračnih peči oz. kaminov so bolj primerni za hitro segrevanje prostora kot za konstantno oziroma stalno ogrevanje prostorov, v primerjavi z masivno šamotno oziroma lončeno pečjo. To se kaže predvsem z vidika agresivnosti sevanja iz kaminskih kurišč, saj je večina le-teh predimenzionirana za potrebe ogrevanja sodobnega stanovanjskega objekta.

Vsaka toplozračna peč ali kamin je izdelan po naročilu in izraža svojo edinstvenost v individualnem življenjskem okolju.