Pečarstvo Avguštin

Pečarstvo AVGUŠTIN je ime podjetja z dolgoletno tradicijo ročnega izdelovanja pečnic, saj začetek naše dejavnosti sega v leto 1950. Med trenutno zaposlenimi se prepletajo izkušnje starejših pečarjev, z napredno miselnostjo mladega rodu.

Osnovna surovina – glina iz Komende ima najstarejšo tradicijo lončarstva in pečarstva na slovenskem. S posebnim postopkom jo prečistimo in ji odstranimo odvečne primesi. Glina, ki jo uporabljamo, je po svoji sestavi zelo cenjena tudi v alternativni medicini (izdelki podjetja T.A. Narava, razni bioenergetski izdelki: piramide …). Z veliko skrbnostjo, bogatim znanjem in tradicijo, naši mojstri s svojimi izkušenimi rokami dodajo glini tisto toplino, ki je potrebna, da naše peči postanejo sestavni del Vašega doma.

Certifikat Obrtne zbornice Slovenije uvršča naše pečnice med izdelke domače in umetne obrti.

Idejno zasnovo oziroma izgled lončene peči ali kamina prepuščamo naročniku in jo v skladu z našo tehnologijo kvalitetno in hitro izvedemo. Oblikujemo in izdelamo bogato reliefne, tipično slovenske, ter unikatne pečnice, v zadnjem času jih dopolnjujemo s pečnicami modernih oblik, ki so v skladu s sodobnimi usmeritvami stavbarstva in notranje opreme. Po vaših željah vam svetujemo in izdelamo projekt peči, ki temelji na zahtevah in značilnostih vašega prostora. Naposled se dogovorimo za montažo.

×